Top_flasa
Top_pasy
Jedinečnosť Kvalita

100 percentný destilát

Predstavuje najvyššiu možnú kvalitu, oceňovanú odbornou aj laickou verejnosťou.

Len prírodné produkty

S hrdosťou prehlasujeme, ze nepoužívame žiadne umelé vône ani dochucovadlá.

Unikátna chuť

Originálnymi technologickými postupmi zaisťujeme výnimočnosť našich destilátov.

BVD Slivovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Slivovica

Tradičný špičkový destilát z odrody Bystrická, ktorá sa vytratila z našich sadov kvôli chorobe šárka sliviek. Ručne oberané, triedené a odkôstkované plody spod vyhasnutej sopky Vihorlat, kde táto choroba nezasiahla, sa veľmi citlivo destilujú, aby vynikli všetky chute a vône tejto vzácnej odrody.
BVD Hruškovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Hruškovica

Destilát, pochádzajúci výlučne z ušľachtilých odrôd hrušiek Conferencia a Williams. Precízny výber a spracovanie ovocia a dôsledný technologický postup pri destilácii zachováva v destiláte všetky atribúty plne vyzretého ovocia.
BVD Čerešňovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Čerešňovica

Kultivovaný čerešňový destilát sa nesie v znamení aromatického ovocia a vyrovnanej chuti. Tento obľúbený nápoj má svojich predkov v alpských regiónoch, kde sa mu dodnes hovorí Kirchwasser.
BVD Jablkovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Jablkovica

Lahodná zamatová chuť doprevádzaná nádychom medu, je charakteristickým znakom našej jablkovice, vyrobenej z jednej z najstarších odrôd – Jonathan.
BVD Hroznovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Hroznovica

Svieži a čistý destilát dostáva svoju výnimočnú chuť spracovaním hroznového kvasu, v ktorom sú na rozdiel od hroznových výliskov zachované charakteristické atribúty hrozna.
BVD Trnkovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Trnkovica

Atraktívny trnkový destilát je najvhodnejší ako aperitív ku ľahkým jedlám a dezertom. Pochádza z trniek, ktoré sú zbierané v neskorej jeseni po úplnom dozretí a prvých mrazoch, čím je v destiláte zachovaná plnohodnotná chuť a vôňa.
BVD Dulovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Dulovica

Výrazne aromatický exkluzívny destilát z duly. Jej plody patrili v starovekom Grécku ku symbolom lásky a plodnosti, a preto sa verilo, že má účinky afrodiziaka. Dulovicu je najvhodnejšie podávať ako aperitív ku mäsu z divej zveri.
BVD Oskorušovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Oskorušovica

Táto delikatesa vyrobená z plodov oskoruše, takmer miznúca, je jedinečná vo svojej vôni a chuti. Jej matka, často označovaná prívlastkom najvzácnejšieho stromu, začína rodiť až v 15tom roku života. Je odporúčaná najmä pri žalúdočných problémoch.
BVD Oskorušovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Vínovica

Vydestilovaná z cuveé troch tokajských odrôd, Furmintu, Lipoviny a Muškátu žltého. Dozrieva po dobu 6 mesiacov v morušových sudoch predtým, než je uskladnená na ďalšie odležanie po dobu minimálne 12 mesiacov.
BVD Oskorušovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Marhuľovica

Marhuľovica je svieži, letný destilát, charakteristický svojou jemnou sladkastou vôňou čistého plodu, keďze všetky kúsky ovocia sa pred spracovaním ručne odkôstkujú.
BVD Malinovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Malinovica

destilovaná z lesných, divo rastúcich malín, ktoré majú značne odlišnú chuť a arómu od malín pestovaných podomácky. Na výrobu jedného litra je potrebných viac než 50 kg plne dozretých plodov, z čoho vyplývajú silne výrazné organoleptické vlastnosti.
BVD Drienkovica, stopercentný pravý ovocný destilát

Drienkovica

Vďaka vzácnosti a náročnosti zberu plodov drieňu obyčajného, sa naša drienkovica radí medzi najvzácnejšie sto percentné ovocné destiláty. Zber prebieha v niekoľkých fázach, keďže drienky dozrievajú postupne a na výrobu jedného litra drienkovice je potrebných 20-30 kg plne dozretých plodov.
BVD Borovička, stopercentný pravý ovocný destilát

Borovička

Prvá slovenská borovička destilát. Tradičný ľudový alkoholický nápoj borovička, je neoddeliteľnou súčasťou slovenského kultúrneho dedičstva. Aj keď je veľa písomných pamätí nenávratne stratených, zo zachovaných sa môžme dočítať, že borovička sa na území dnešného Slovenska začala vyrábať počiatkom 19. storočia, a to v regióne dnešného Spiša.