Prvá slovenská borovička destilát

Zúročením našich dlhoročných skúsenosti s výrobou ovocných destilátov sa nám podarilo vyvinúť prvú slovenskú borovičku destilát. Je úplne bez pridaného liehu, umelých aróm, farbív alebo dochucovadiel. Vyrábame ju z ručne zbieraných a triedených bobúľ borievky. 

Picture of Bird Valley Distillery

Bird Valley Distillery

Slovenský výrobca stopercentných ovocných destilátov

Facebook
Twitter
LinkedIn

Obsah

Pokračujeme v aktuálnom trende malých výrobcov, ktorí skvalitňujú tradičné slovenské produkty a tentokrát prišiel rad na borovičku destilát.

 

Diera na trhu

 

Niet pochýb o tom, že borovičku môžeme považovať za slovenský národný alkoholický nápoj, a že je neoddeliteľnou súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Donedávna však bolo možné na pultoch predajcov nájsť len liehovinu, ktorá bola vo väčšine prípadov dochucovaná a aromatizovaná. To poskytlo priestor na trhu našej manufaktúre, ktorá už niekoľko rokov vyrába kvalitné ovocné destiláty a radí sa medzi európsku špičku.

 

Dlhé roky úsilia a práce

 

“Registrovali sme silný dopyt zo strany konzumenta, ktorý vyústil do niekoľkomesačného procesu vývoja tejto borovičky, čo nám umožnili práve naše rozsiahle skúsenosti s výrobou ovocných destilátov.”

– Ľubomír Flašík, majiteľ našej rodinnej destilérky.

 

Návrat ku tradíciám

 

“Borievky, ktoré používame na výrobu, sú ručne zbierané na pomedzí Gemera a Spiša, ktorý je historicky regiónom borovičky.”

Zo zachovaných písomností je zrejmé, že borovička sa na Slovensku začala vyrábať začiatkom 19. storočia z bobúľ borievky obyčajnej a spolu s borievkovkým olejom je nám dnes známa ako súčasť prostriedkov prírodného liečiteľstva.

Svitá na lepšiu budúcnosť

 

“S veľkým záujmom sledujeme situáciu na slovenskom trhu, ktorého sme súčasťou a správanie bežného konzumenta. V posledných rokoch, predovšetkým vďaka väčšej uvedomelosti spotrebiteľov a ich následnom dopyte po kvalite zo Slovenska, vidíme nárast počtu malých výrobcov. Naše produkty sú čoraz lepšie, mnohé dokonca dokážu úspešne reprezentovať naše malé Slovensko aj v zahraničí. Ďakujeme!”